Ingemaakte  komkommer met citroen

Je kan ervoor kiezen om van alles aan deze ingemaakte komkommer met citroen toe te voegen maar ik houd nou eenmaal van eenvoud. Voor dit recept heb je simpelweg maar een paar ingrediënten nodig. Naast komkommer gebruik ik de smaakmakers biologische citroen & Herbamare kruidenzout. Deze frisse komkommer is lekker als gezonde topping op je zuurdesem boterham met bijvoorbeeld (geiten) kaas, ook bij gegrilde groente, gebakken vis maar ook zeker bij een kip gerecht!

Ingemaakte komkommer

Wist je dat deze ‘bewaar’ techniek al eeuwen oud is? Ik vind het vooral erg lekker en het is zeker een week te bewaren, waardoor ik oprecht overdag meer groente eet! Het biologische Herbamare Kruidenzout geeft de komkommer samen met de citroen en versgemalen peper erg veel smaak. Wist je dat je dit ook makkelijk met andere groente kan doen? Zie onderaan dit bericht meerdere groente spread tips!

ingelegde komkommer met citroen
ingelegde komkommer met citroen
Print

Ingemaakte komkommer met citroen

komkommer pickles met kruidenzout en citroen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 10 minuten en minimaal 2 uur intrektijd
Scale

Ingredients

  • 2 stevige komkommers
  • 100 ml azijn
  • 50 ml water
  • 3 el (witte basterd) suiker
  • theelepel Herbamare kruidenzout
  • 1 biologische citroen (50 ml citroensap van ongeveer 1 citroen)
  • zwarte peper

Eventueel toevoegen: koriander, venkelzaad of een pittig lekker pepertje zoals Madame Jeanette!

Nodig:

  • weckpot van 1 L
  • handrasp of zesteur

Instructions

1. Was de komkommer even in koud water af. En gebruik een dunschiller of een kaasschaaf om dunne komkommer slierten te krijgen.

2. Je kan ervoor kiezen om van alles aan deze ingemaakte komkommer toe te voegen maar ik houd nou eenmaal van eenvoud. Voor dit recept heb je simpelweg maar een paar ingrediënten nodig.

3. Doe 100 ml azijn, 50 ml water, 3 el (biologische kristal) suiker, +/- 50 ml citroensap en kruidenzout (naar smaak) in een steelpannetje en verwarm kort, laat afkoelen en giet in de weckpot erbij. Gebruik een zesteur of handrasp om de zeste (schil) laag van de citroen af te halen en bij de pickles te doen. Het is belangrijk data de komkommer net onder ‘water’ staat (zo niet voeg je nog een heel klein beetje water toe).

4. Meng dit goed door elkaar en doe het in een weckpot (afgesloten pot/bak) en laat voor een optimaal smaak resultaat dit minimaal een paar uur tot 1 nachtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken en het suiker oplost. Laat overigens ook in de koelkast staan.

Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper. Doe voor een extra ‘frisse’ smaak nog een plakje citroen in de weckpot erbij. 

Groente recepten met kruidenzout

Opzoek naar nog meer mogelijkheden om overdag meer groente binnen te krijgen? Maak dan bijvoorbeeld eens groente spreads met lekker kruidenzout, citroen en groene doperwten, oranje wortel en/of pompoen!

ingemaakte komkommer met citroen en kruidenzout

Koken met kruidenzout? Zo heb je meer smaak en minder zout! Wist je dat er twee smaken zijn? Normaal & licht-pittig én ze zijn zelfs bij de drogist verkrijgbaar.

# Doorlopende samenwerking met Herbamare Kruidenzout