IENS Insider Lunchen in Utrecht bij Le Jardin & Simple

PARELTJES VAN UTRECHT 

Vorige week was ik samen met Betty van Betty’s Kitchen uitgenodigd voor het Insider Event in Utrecht. Dit is een nieuw onderdeel van IENS, waarbij de beste pareltjes uitgelicht worden. We hadden het genoegen om als eerste buiten bij Le Jardin een wijntje te drinken en vervolgens binnen in het groene paradijs te genieten van een heerlijk voorgerecht. Vervolgens gingen we naar Simple, een verfijnt restaurant waar je het gevoel hebt alsof je thuis bent, maar dan net even chiquer, waar je kan ontspannen met lounge muziek op de achtergrond. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op eten buiten de deur, tijdens mijn Hotelschool en stages bij Michelin sterren restaurants heb ik veel geleerd over gastvrijheid, smaak en kwaliteit. Ik heb enorm genoten van het lunchen in Utrecht bij Le Jardin & Simple! Lees hieronder meer over deze twee restaurants.

lunchen in Utrecht bij le jardin

Lunchen in Utrecht bij Le Jardin – ontvangst met lekkere wijn

IENS Insider 

IENS Introduceert Insider, dit is een nieuwe selectiemogelijkheid op IENS die de beste restaurants presenteert door heel Nederland. Deze selectie is gebaseerd op keuken, service én gastvrijheid. Wat moet je doen of kunnen om een INSIDER restaurant te zijn!? Dus bij de beste restaurants te horen, voldoe je aan bepaalde eisen. Voorbeelden hiervan zijn: het restaurant is een onderdeel van de Bib Gourmand of in het bezit van een Michelinster of Lekker 500 én je scoort minimaal een 9 of hoger op IENS en heeft minstens 25 reviews. Insider toont een op maat gemaakt advies zodat we het meest geschikte restaurant aanbieden voor iedere gelegenheid. Wij hadden het geluk om alvast bij twee IENS insiders te proeven.
lunchen in Utrecht bij le jardinLunchen in Utrecht bij Le Jardin met IENS Insider – citroenboom 
Lunchen in Utrecht bij Le Jardin – 9,1
Dit is een bijzonder restaurant wat een onderdeel is van een Hotel én een bloemenwinkel. Zoals de naam Le Jardin zelf al zegt ‘de tuin’ zie je er een hoop groens en plantaardigs in terug. Het restaurant is mysterieus en erg mooi ingericht. Ze staan bekend om hun vele groente gebruik en bijzondere vegetarische gerechten. Het voorgerecht wat we kregen was een Gazpacho met framboos, komkommer en geitenkaas. Smaakexplosie! 

 Lunchen in Utrecht bij Le Jardin met IENS insider - Gazpacho 

Lunchen in Utrecht bij Le Jardin met IENS insider – Sfeerfoto

lunchen in Utrecht bij le jardin

Le Jardin met IENS insider – Gazpacho 

Lunchen in Utrecht bij SIMPLE. – 9,2 

Het is een minimalistisch restaurant wat er prachtig uit ziet. Zoals eerder vernoemd staat er lounge muziek op en zitten de stoelen heerlijk. De tafels zijn chique gedekt en het brioche brood met dragon boter was een heel goed begin. Je kijkt uit op een mooie tuin en het personeel is zeer vriendelijk. Het eten!? Gewoon fan-tas-tisch! Alle smaken kloppen en vooral de kip kerrie deconstructie was hemels. Of ik het heel ‘Simple‘ vond, na al die bijzondere hapjes!? Dat weet ik niet, maar ik ben fan!

lunchen in Utrecht met Iens insider - simple utrecht

IENS insider – Simple 

iens insider bij simple

Iens insider bij restaurant Simple in Utrecht

Een leuk concept!

Zoals je leest was het een inspirerende en vooral lekkere lunch bij twee restaurants in Utrecht! IENS insider vind ik een bijzonder en leuk concept. Ik kijk ernaar uit om nog meer pareltjes te ontdekken. Heb jij nog een paar tips? Laat het hieronder in een reactie weten.

lunchen in Utrecht met Iens insider - simple utrecht

Lunchen in Utrecht met Iens insider bij Simple in Utrecht –  eigen fotografie 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?