Print

Groene asperges met burrata en citroen

groene asperges met burrata & citroen

5 from 5 reviews

 

Scale

Ingredients

  • 4500 gram groene asperges
  • 1 biologische citroen
  • 1 burrata bol
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • 12 theelepels Herbamare kruidenzout
  • verse cress

Benodigdheden

  • handrasp
  • antiaanbakpan
 

Instructions

  1. Zet een antiaanbakpan op middelhoog vuur en doe wat olijfolie in de pan.
  2. Snijd 1 centimeter van de onderkant van de asperges af en gooi weg.
  3. Bak vervolgens de asperges in ongeveer 5 minuten rondom gaar, strooi er wat kruidenzout en versgemalen peper overheen en blus ze af met sap van een halve citroen.
  4. Pak een mooie schaal en leg daar de asperges in, leg de bol burrata op de asperges. Meng 2 eetlepels extra vergine olijfolie met 1 eetlepel citroensap en een klein beetje kruidenzout. Roer even. Sprenkel deze dressing over de asperges.
  5. Verdeel wat verse cress over de asperges en burrata, Gebruik een zesteur of handrasp om nog wat citroenzeste over de salade te verdelen.
  6. Snijd als laatste de burrata open en geniet!