Groene asperge salade met zalm, gember & citroen

Heerlijk! Het is weer tijd voor asperges en ik heb afgelopen weken verschillende variaties gemaakt. Dat deel ik binnenkort met jullie op de website. Deze asperge salade maakte ik toen ik nog wat warme zalm uit de oven over had. En zoals jullie vast al gemerkt hebben, gooi ik nauwelijks iets weg! Deze asperge salade met warme zalm heb ik op smaak gebracht met de ‘pittige’ variant van Herbamare Kruidenzout. Mijn favoriete kruidenzout vanaf kleins af aan. Naast bio citroen is het niet meer weg te denken uit mijn keuken.

warme zalm met asperges, gember en herbamare kruidenzout
Lekkere warme zalm met asperges, gember en Herbamare Kruidenzout

Groene asperge salade

De asperges schieten uit de grond en ik eet ze het liefst dagelijks. Groen (klein of groot) en het witte goud. Heerlijk! De variaties zijn trouwens ook oneindig. Deze asperge salade heeft een lekker Aziatisch tintje! Wist je dat asperges vol zitten met voedingsstoffen? Zo bevatten ze veel vitamine K, C, B1, B2, E en foliumzuur (vitamine B11). Dus eigenlijk zijn asperges gezond voor je hele lijf! Zie hieronder het groene asperge salade recept.

Print

Groene asperge salade met zalm, gember & citroen

zalm, asperge en gember salade met citroen
 • Author: Jadis Schreuder
Scale

Ingredients

 • Zalm *recept klik hier!
 • 3 snack komkommers
 • 2 eetlepels ingemaakte gember
 • 1/2 biologische citroen
 • +/- 10 kleine aspergetips
 • 1,5 theelepel Herbamare Kruidenzout
 • 2 eetlepels wasabi mayonaise *of meng wasabi met zelfgemaakte mayo Benodigdheden 
 • Handrasp & handpers/citruspers
 • Grillpan

Instructions

1. Maak als eerste het warme zalm in sojasaus recept (alleen de zalm). Wanneer de zalm lekker in de oven staat ga je met de rest van het simpele recept aan de slag.
2. Snijd de snack komkommers zo dun mogelijk in gelijke plakjes. Knijp een halve citroen uit over de komkommer en breng op smaak met wat Herbamare Kruidenzout.
3. Pak een grillpan, doe er wat olie in en laat het warm worden. Grill de aspergetips een paar minuten rondom. 4. Haal de warme zalm uit de oven en pluk het uit elkaar. Pak twee kommen en doe de van de ingrediënten er bij. Meng de salade en doe als laatste nog wat wasabi mayonaise dotjes op je salade.

Tip: rasp nog wat van je citroenzeste (schil) over de salade, voor een smaakexplosie!

Smakelijk!

Asperge recepten

Ben je opzoek naar nog meer groene asperge inspiratie? Maak bijvoorbeeld eens risotto met groene asperges en gamba’s of bijvoorbeeld gegrilde Asperges met gember en citroen.

#samenwerking met Herbamare Kruidenzout