Gnocchi met zalm, erwtjes, citroen & créme fraîche

Onlangs kreeg ik de gemaksbox van Boerschappen thuis geleverd. In de box zitten 3 kartonnen zakken met elk een recept voor 2 personen. Wat ik superhandig vind is dat je alle ingrediënten gemakkelijk bij elkaar kan houden, zo ben je zeker binnen 25 minuten klaar! In de gebaksbox zitten 3 inspiratie recepten en daar heb ik een hemelse variatie op bedacht. Je krijgt vervolgens dus 3 dagen lang, verse en lekkere gevarieerde gerechten op tafel. Één keer vlees, vis én vegan. Ik heb als eerste gekozen voor de gnocchi met zalm, erwtjes, spinazie, citroen & crème fraîche. Voor de liefhebber heb ik het gerecht met een klein beetje witte wijn afgeblust. Dat geeft zo’n lekkere en diepe smaak. Lees hieronder waarom ik je echt aanraadt om deze box te bestellen.

Help de boeren in Nederland en maak gebruik van de €9,- korting!

Boerschappen gemaksbox

Als eerste is het natuurlijk een bijzonder idee dat je de boeren tijdens deze crisis kan helpen. Je kookt eenvoudig, vers en gezond met de seizoenen mee, eet producten van de (Nederlandse) boeren en je proeft hoe lekker en gemakkelijk dat is met hun verrassende recepten. Ook kan je uit verschillende boxen kiezen en variëren van 2-6 personen. Ideaal als je het dus druk hebt! Alle gerechten staan binnen 25 minuten op tafel en je hoeft geen boodschappen meer te doen, want zelfs de verse kruiden zitten erin. Je kan trouwens per week opzeggen, dus je bent niks verplicht! Enthousiast en wil je gelijk bestellen? Gebruik dan de kortingscode: ‘thelemonkitchen’. Klik op deze link om gebruik te maken van de €9,- korting. Laat je mij even weten als je besteld hebt?

Print

Gnocchi met zalm, erwtjes, citroen & créme fraîche

gnocchi met zalm, creme fraiche en erwtjes citroen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 25 minuten
  • Diet: Low Calorie
Scale

Ingredients

  • 300 gram aardappel gnocchi
  • 250 gram diepvries of verse doperwten 
  • 250 gram verse spinazie
  • 1 biologische citroen
  • 1 rode ui
  • teentje knoflook (of 2 voor de liefhebber)
  • 150 gram (gerookte) zalm *mijn voorkeur gaat uit naar verse 
  • 125 ml creme fraiche 
  • verse dille
  • olijfolie (extra vergine) 

    Tip: een scheutje witte wijn is er erg lekker bij!

Nodig

  • 2 bakpannen (waarvan 1 een wok)
  • handrasp

Instructions

  1. Zet als eerste de wok op middelhoog vuur, snijd de rode ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Bak samen met citroenzeste van 1/2 citroen glazig in een paar minuten. Zet het vuur nu iets lager.
  2. Snijd nu de zalm in dunne plakken en houd nog even apart.
  3. Pak vervolgens een klein bakpannetje en doe daar een klein laagje water in. Zet de pan op middelhoog vuur en als het water kookt doe je de gnocchi erbij. Het water verdampt in een paar minuten en de gnocchi is dan ook gaar. Doe wat olijfolie in de pan en bak de gnocchi nu in een paar minuten goudbruin. 
  4. Snijd de boon open en haal daar alle erwtjes uit. Doe deze bij de knoflook en rode ui en citroen, zet het vuur iets hoger en doe nu ook de spinazie erbij. Als je ook gek bent van koken met wijn, kan ik je aanraden om een klein scheutje wijn erbij te doen.
  5. Als de spinazie geslonken is mag je ook de gebakken gnocchi en de crème fraîche erbij doen. Verdeel er wat citroensap overheen. Even kort wokken en serveer in diepe borden. 
  6. Verdeel nu als laatste de zalm over je gerecht en serveer er en schijfje citroen bij.

Smakelijk!

Keywords: recepten met citroen, gnocchi, zalm recepten, makkelijke recepten, gezonde recepten

gnocchi met zalm, creme fraiche en erwtjes citroen
gnocchi met zalm, crème fraîche en erwtjes & citroen
Varianten van de Gemaksbox:

Deze box is goed voor 3 maaltijden  per week. Verkrijgbaar voor 2, 3, 4, 5 en 6 personen.

  • 2 persoons box – € 38,50
  • 3 persoons box – € 49,50
  • 4 persoons box – € 59,50
  • 5 persoons box – € 69,50
  • 6 persoons box – € 79,50

Gnocchi met zalm

Wist je dat gnocchi een gemaakt wordt van aardappel of van ricotta? Soms combineren ze het ook wel, maar het meest gebruikelijke is dat het van verse aardappels gemaakt wordt. Het is een hapje hemel, zeg ik altijd. Het is zacht, licht en vooral erg lekker als je ze even krokant bakt.

#samenwerking met Boerschappen