Geroosterde paprika spread met buffelmozzarella & citroen

Paprika staat zeker in mijn top 5 van favoriete groenten! Vooral wanneer je het even roostert op de Big Green Egg of in de oven. Sowieso is elke groente uit de oven nóg lekkerder! Dit komt doordat de suikers (die in elke groente zit) karameliseren. Wie is er niet gek op karamelsmaak? Deze zomerse geroosterde paprika spread met buffelmozzarella & citroen is heel makkelijk te maken, gezond en lekker tijdens de lunch.

Deze paprika & buffelmozzarella spread is op smaak gebracht met biologisch kruidenzout

Geroosterde paprika spread

Je kan allerlei soorten spreads bedenken en maken, ik vind het leuk als ik een spread maak dat ik dan vanuit 1 of twee groenten soorten vertrek en vanuit daar bekijk wat is er nog meer lekker bij. Geroosterde paprika is erg lekker met buffel mozzarella, dus voor mij was de keuze al snel gemaakt. Waarom paprika? Je hebt ze in allerlei kleuren en maten en ze worden lekker zoet als je ze verwarmd door te grillen of roosteren. Daarnaast heeft paprika ook een diepe smaak en is de ene paprika ‘pittiger’ dan de ander. Mijn favoriet zijn de oranje ronde of de rode punt paprika’s, heerlijk! Verder raad ik je aan om geen groene parpika te kopen, deze is vrij bitter en minder lekker. Daarnaast raad ik je ook aan om altijd voor buffelmozzarella te kiezen, normale mozzarella is vaak taai en heeft veel minder smaak.

paprika buffelmozzarella spread citroenpaprika buffel mozzarella spread citroen
Geroosterde paprika buffelmozzarella spread met kruidenzout & citroen
Print

Geroosterde paprika & buffelmozzarella spread met citroen

paprika buffelmozzarella spread citroenpaprika buffel mozzarella spread citroen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 40 minuten
  • Category: lunch
  • Method: grillen
  • Cuisine: Italiaans
  • Diet: Vegetarian
Scale

Ingredients

  • 2 gele paprika’s of 2 punt paprika’s
  • 1,5 theelepel Herbamare Kruidenzout
  • 100 gram buffelmozzarella (of burrata)
  • 3 salie blaadjes
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1/2 biologische citroen 

Extra: 2 zuurdesemboterhammen 

Nodig

  • handrasp
  • oven of Big Green Egg / BBQ

Instructions

Verwarm de oven voor op 180 graden grill & hete lucht

  1. Pak een ovenschaal en doe daar de hele paprika’s in, druppel er wat olijfolie overheen. Zet voor 30 minuten in de oven, tot dat ze wat verkleuren en gegrild zijn. 
  2. Haal de paprika’s uit de oven en trek de steel eruit, met de zaadjes, giet de paprika even op zijn kop en laat het vocht en de rest van de zaadjes er uit lopen. Gooi dit weg en laat de paprika even afkoelen.
  3. Pak een maatbeker en doe hier de paprika’s (met schil tenzij het echt zwart is geworden), samen met de buffelmozzarella (laat even uitlekken), kruidenzout, zeste van een halve citroen en geplukte salie blaadjes. Mix even kort totdat je een grove spread hebt gekregen. Proef en breng op smaak met eventueel wat versgemalen peper en citroensap. 
  4.  Rooster ondertussen de zuurdesemboterhammen of smeer bijvoorbeeld uit op een lekkere spelt cracker. 
  5. Strooi er als laatste nog wat verse cress of tuinkers overheen. 

 

Keywords: groenten spread, paprika recepten, paprika spread, recepten met citroen

Recepten met citroen

Ben je net zoals ik gek op recepten met biologische citroen? Sla dan dit recept op in een van je Pinterest borden!

#Samenwerking met Herbamare Kruidenzout