Print

Gepofte zoete aardappel met citroen, avocado & garnalen

5 from 5 reviews

Scale

Ingredients

Nodig

Instructions

Verwarm de oven of BBQ voor op 200 graden

  1. Als eerste raad ik je aan om de zoete aardappels even te wassen, dep ze droog en snijd 2 plakjes van de citroen af en plak dit tegen de zoete aardappel aan. Wikkel ze in aluminiumfolie en zorg ervoor dat ze goed verpakt zitten. Op deze manier gaan ze dus letterlijk garen in hun eigen sappen.
  2. Zet de zoete aardappels voor minimaal 1 uur in de oven / Big Green Egg / BBQ.
  3. Maak ondertussen de avocado spread (klik hier voor het recept). Meng voor extra fris en romigheid eventueel met de Griekse yoghurt of crème fraîche.
  4. Laat de Hollandse garnaaltjes even uitlekken en besprenkel ze met wat citroensap, peper en een snuf gerookt zout. Wees voorzichtig met de hoeveelheden, liever te weinig zout dan te veel.
  5. Als de zoete aardappels gaar zijn, haal je de aluminiumfolie ervan af, gooi dit weg en pak twee mooie borden. Snijd de zoete aardappel voor 3/4  in en schep een dikke dot van de avocado spread er in, leg hier de Hollandse garnaaltjes op en verdeel als laatste nog wat verse cressjes er overheen.
  6. Strooi als laatste nog een klein beetje van het gerookt zout over je gerecht.

Keywords: recepten met citroen, makkelijke recepten, zoete aardappel, gezonde recepten