Print

Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado

Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado
Scale

Ingredients

Benodigdheden

Instructions

Bereidingswijze

Verwarm de de Big Green Egg alvast voor tot het de temperatuur van circa 180 – 200 graden heeft bereikt. Heb je geen BBQ? Pof dan de aardappels in (zilverfolie) in de oven.

  1. Als eerste is het belangrijk om de aardappels even met water af te wassen. Vervolgens leg je ze in de gietijzeren bak/pan en sluit de Big Green Egg. 
  2. Zet vervolgens de timer op 1,5 uur en kijk af en toe of de temperatuur niet te hoog is. Dan kunnen de aardappels te donker worden. Je kan er na 1,5 uur even inprikken met een saté prikker zodat je kan voelen of hij van binnen gaar is. 
  3. Nu maak je de avocado dip, verwijder de pit en de schil en meng het vruchtvlees met 2 eetlepels citroensap, theelepel citroenzest, theelepel kruidenzout en mix met een staafmixer of met de hand. Hiervoor kan je het beste een vork gebruiken. 
  4. Haal de gepofte aardappels uit de Big Green Egg en snijd ze doormidden (niet helemaal door). Vul ze met de creme fraiche (deze kan je het beste bij het openen even luchtig roeren). Voeg als laatste een schep van de avocado erbij en verdeel er wat verse bieslook en/of basilicum overheen. 

Serveertip: heerlijk met een stuk vlees van de BBQ of Pulled chicken

Keywords: gepofte aardappel, citroen, bbq, big green egg, makkelijke recepten, vegetarische recepten