Gepofte aardappelen van de EGG met crème fraîche & avocado

Gepofte aardappelen van de EGG met crème fraîche & avocado

Het koken met de Big Green Egg blijf ik fantastisch vinden! Gedurende het hele jaar! De smaak is en blijft onbetaalbaar. Ook in de herfst kan je nog steeds de Big Green Egg aansteken. Juist de warme gerechten die er vanaf komen zijn misschien wel nog lekkerder dan in de zomer. Ik ben deze keer met ziltige Zeeuwse aardappels aan de slag gegaan. Zie hieronder Gepofte aardappelen van de EGG met crème fraîche & avocado.

Gepofte aardappelen vd egg 

Zoals jullie vast wel weten ben ik gek op vegetarisch koken, maar wist je dat dat ook makkelijk op de Big Green Egg of barbecue kan? Zie bijvoorbeeld dit recept, het heeft alles inzicht maar hierbij hoef je niet perse vis of vlees toe te voegen. Het heeft smaak, structuur en waarschijnlijk lik je, je vingers er bij af! Een perfect recept voor meatless monday.

 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado

Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado

Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord BBQ recepten, big green egg recepten, gepofte aardappel, vegetariche recepten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Barbecue (of oven)
  • Handrasp
  • gietijzeren bak of pan
INGREDIËNTEN
  • 4–6 Zeeuwse aardappels (lekker ziltig *groenteboer of op de markt)
  • 1 biologische citroen
  • 200 ml crème fraîche
  • verse bieslook *eventueel wat verse basilicum
  • 2 verse avocado’s
BEREIDING
  • Verwarm de de Big Green Egg alvast voor tot het de temperatuur van circa 180 – 200 graden heeft bereikt. Heb je geen BBQ? Pof dan de aardappels in (zilverfolie) in de oven.
  • Als eerste is het belangrijk om de aardappels even met water af te wassen. Vervolgens leg je ze in de gietijzeren bak/pan en sluit de Big Green Egg.
  • Zet vervolgens de timer op 1,5 uur en kijk af en toe of de temperatuur niet te hoog is. Dan kunnen de aardappels te donker worden. Je kan er na 1,5 uur even inprikken met een saté prikker zodat je kan voelen of hij van binnen gaar is.
  • Nu maak je de avocado dip, verwijder de pit en de schil en meng het vruchtvlees met 2 eetlepels citroensap, theelepel citroenzest, theelepel kruidenzout en mix met een staafmixer of met de hand. Hiervoor kan je het beste een vork gebruiken.
  • Haal de gepofte aardappels uit de Big Green Egg en snijd ze doormidden (niet helemaal door). Vul ze met de creme fraiche (deze kan je het beste bij het openen even luchtig roeren). Voeg als laatste een schep van de avocado erbij en verdeel er wat verse bieslook en/of basilicum overheen.

BBQ RECEPTEN MET CITROEN

Serveertip: deze gepofte aardappelen van de EGG met crème fraîche & avocado is heerlijk met een stuk vlees van de BBQ of Pulled chicken!

Meer Big Green Egg inspiratie?

Maak dan bijvoorbeeld eens:

#Dit is een samenwerking met Big Green Egg

Zalm gemarineerd in Limoncello van de Big Green Egg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte