Witlof met cranberries, gorgonzola, cashews & citroen

Een leuk nieuwtje! Want dit jaar gaan jullie om de paar weken recepten voorbij zien komen met fris-zure Cranberries van Terschelling, echte Hollandse trots. Ze zijn zuur, fris en 100% natuurlijk. Onder andere te koop bij Biologische supermarkt Ekoplaza. Waar je gelijk terecht kan om de lekkerste biologische citroenen in te slaan. Gekarameliseerde witlof met cranberry’s, gorgonzola, cashews & citroen is een heerlijk Italiaans bijgerecht en extra lekker met een krokantje van cashewnoten.

Cranberries uit Terschelling zijn fris-zuur, en eet je zo uit het vuistje, maar ook hemels in allerlei zoete & hartige gerechten.

Gekarameliseerde witlof met cranberries

Dit gerecht staat eigenlijk voor alles wat ik lekker vind, bitter, zuur, fris, licht zoet met een bite én kruidig door de citroentijm. Bittertje proef je terugkomen in de witlof, het zure is van de cranberry’s & citroen, en het zoete is van de gekarameliseerde witlof. Een hemels gerecht als je het mij vraagt!

witlof met cranberry's, gorgonzola, caswews & citroen
Gekarameliseerde witlof met cranberry’s, gorgonzola, caswews & citroen

Terschellinger Cranberries

Een bijzonder smaakvol, kleurrijk en 100% natuurlijk product. Het groeit op Terschelling en is net zo puur als een biologische citroen. Veel mensen denken dat cranberries zoet zijn, zeker als ze cranberry sap proeven, maar cranberries horen oorspronkelijk fris-zuur te zijn. Ze zitten bomvol vitamines en zijn mega veelzijdig. Je kan het combineren met allerlei groenten, fruit & vlees, maar bijvoorbeeld ook brood, boter, koekjes & cocktails mee maken. Zie hieronder het witlof met cranberries recept! Meer info over dit lekkere product? Klik dan hier!

Print

Witlof met cranberries, gorgonzola, cashews & citroen

witlof met cranberry's, gorgonzola, caswews & citroen
 • Author: Jadis Schreuder
Scale

Ingredients

 • Handje vol cranberries van Terschellinger Cranberries
 • 2 stuks witlof
 • 1 biologische citroen
 • 2 takjes verse (citroen) tijm
 • 100 gram gorgonzola of een andere zachte blauwe kaas (ook lekker met geitenkaas trouwens)
 • handje ongezouten cashewnoten
 • extra vergine olijfolie

Nodig

 • oven + ovenschaal
 • handrasp of zesteur

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden grill stand (en hete lucht als je die hebt)
 2. Pak een ovenschaal. Snijd de witlof aan de onderkant een klein stukje af en verwijder indien nodig de buitenste bladeren. Halveer ze en leg in de ovenschaal naast elkaar. Gebruik de citroenrasp of zesteur om de helft van de citroenzeste over te verdelen over de ovenschaal. 
 3. Druppel er wat extra vergine olijfolie overheen (de lekkerste die je in huis hebt) knijp een halve citroen over de witlof uit. Leg deze halve citroen in de ovenschaal erbij. Pluk of snij de gorgonzola in stukken en verdeel over de witlof.
 4. Verdeel de takjes, cranberries en de cashewnoten over de witlof en strooi er wat maldon zout of grof zeezout overheen. En als laatste nog wat versgemalen peper.
 5. Zet het gerecht voor ongeveer 25 minuten in de oven. Haal de gekarameliseerde witlof eruit en knijp de citroen nog uit over het gerecht.

Serveertip: deze gekarameliseerde witlof met cranberries is erg lekker bijvoorbeeld bij een simpele pasta!

Pinterest

Vind je dit een lekker recept? Vergeet deze afbeelding dan niet op te slaan op je Pinterest Bord.

#Samenwerking met Terschellinger Cranberries