Geitenkaas crostini met citroen & Marmelade

Wat is er lekkerder dan een zacht geitenkaasje op een krokante crostini met zoet- frisse Old English Marmelade? Dit is een echt verwen hapje en lekker voor op een kaasplankje, bij de borrel of als lekker tussendoortje! Deze Old English Marmelade is van het merk Chivers, waar ik jullie de afgelopen maanden heb geïnspireerd om met hun Lemoncurd aan de slag te gaan. Ze hebben een breed scala aan producten met citrusvruchten in het jamschap! Zie hieronder het Geitenkaas crostini met citroen & Marmelade  receptje!

Geitenkaas crostini met citroen & Marmelade 'The Lemon Kitchen

Geitenkaas crostini met citroen & Marmelade ‘The Lemon Kitchen

Old English Marmelade

De bekendste variant binnen de Chivers producten is de Chivers Old English Marmalade. In de afgelopen jaren is de Chivers familie gegroeid en worden onze producten naast ontbijt voor diverse andere doeleinden gebruikt, zoals bijvoorbeeld bakken en toetjes maken, maar gaat dus ook goed samen met geitenkaas of andere kaassoorten!

Geitenkaas crostini met citroen & Old English Marmelade

Ingrediënten

  • 2 eetlepels Chivers Old English Marmelade *Te vinden in het jamschap
  • 1 biologische citroen (1 eetlepel sap & zest van een halve citroen)
  • zachte geitenkaas *Kaasboer
  • stokbrood, focaccia of ciabatta

Benodigdheden

  • oven
  • handrasp

Bereidingswijze:

  1. Als eerste ga je het stokbrood in dunne plakjes (halve centimeter) snijden en verwarm je de oven voor op 200 graden.
  2. Vervolgens smeer je de crostini’s heel lichtjes in met wat extra vergine olijfolie en rasp je er wat citroenzest overheen. Verwarm ze voor ongeveer 6 minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.
  3. Haal ze uit de oven, roer citroensap door de geitenkaas en smeer ze ruim in met de zachte geitenkaas en smeer daar bovenop de Chivers Old EngLish Marmelade.
  4. Gebruik de rasp of de zesteur om als laatste de citroenzest (rasp) over de geitenkaas crostini’s te verdelen. Dit ziet er niet alleen mooi en kleurrijk uit, maar is ook superlekker.Smakelijk!
Geitenkaas crostini met citroen & Marmelade 'The Lemon Kitchen

Geitenkaas crostini met citroen & Marmelade ‘The Lemon Kitchen

Wil je meer tips om met de producten van Chivers aan de slag te gaan? Maak dan eens Lemoncurd cupcakes met maanzaad & ricotta! 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?