Gebakken kaas met cranberry compote & pistache

Dit is een lekkere snack of verrassend voorgerecht. Je kan echt alle kanten op met cranberries, maar toch vind ik een combinatie tussen hartig zoet, fris en iets krokants het allerlekkerst! Deze gebakken kaas met cranberry compote en pistache nootjes heeft alles waar je mij voor wakker mag maken. Ik werk al een tijd samen met Terschellinger Cranberries en ik moet zeggen dat ik nog lang niet uitgekeken ben, de producten zijn heel gevarieerd en lekker fris-zuur met een klein zoetje. Benieuwd naar het gebakken kaas met cranberry recept? Kijk dan snel hieronder!

Dit verrassende cranberry gerecht is een echte guilty pleasure!

Gebakken kaas met cranberries

Voor dit recept kan je zelf een favoriete kaas uitkiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen camembert, zachte kaas of een brie. Ik vind het zelf lekker met verschillende kazen. Let er wel op dat je voor een jonge of zachte kaas (smelt sneller) kiest omdat anders het krokante korstje al klaar is maar de kaas nog niet gesmolten is. Wist je dat alle biologische Terschellinger Cranberries producten te koop zijn bij Ekoplaza?

Print

Gebakken kaas met cranberry compote & pistache

gebakken kaas met cranberry compote en pistache recept

voor 2 personen of 4 personen kleine porties

 • Author: Jadis Schreuder
 • Total Time: 25 minuten
 • Cuisine: Italiaans
 • Diet: Vegetarian
Scale

Ingredients

 • 1 x Yellow burger a 4 stuks (als je dit niet kan vinden dan een stuk van 300 gram jonge kaas * of een andere kaas zoals brie & camembert)
 • 2 eetlepels cranberry compote 
 • 1 eetlepel biologische citroen sap
 • zest van 1 biologische citroen 
 • handje pistache nootjes 
 • salt flakes *Maldon zout

Instructions

 1. Zet een anti aanbak pan, gietijzeren pan of een frituur pan op middelhoog vuur en vul met een laagje zonnebloem olie. Bak hier de Yellow burgers goudbruin in. 

Stappenplan als je zelf kaas wilt paneren:

 1. Snijd de kaas in een ronde of in een rechthoekige vorm, maximaal 1 centimeter zodat je zeker weet dat de kaas van binnen zacht wordt en het korstje krokant wordt. 
 2. Zet een. bakje met een bloem, geklutst ei en paneermeel klaar staat. 
 3. Haal de kaas plakken door de bloem, het geklutste ei en als laatste door het paneermeel.
 4. Bak per kant een paar minuten goudbruin en laat even uitlekken op keukenpapier. 
 5. Leg per bordje 1 of 2 plakken gebakken kaas. Doe 2 eetlepels cranberry compote in een bakje en druppel er wat citroensap overheen, roer even en verdeel daarna over de gebakken kaas. 
 6. Kruimel de pistache nootjes fijn met je hand of in een vijzel en verdeel over het gerecht. 
 7. Als laatste kan je er nog wat citroenkrulletjes (gebruik hiervoor de zesteur) en salt flakkes overheen verdelen en verse cress. 

Koken met cranberries

gebakken kaas met cranberry compote en pistache_
Gebakken kaas met cranberry compote en pistache nootjes

Ben jij net zoals ik helemaal weg van onze Hollandse trots cranberry’s in combinatie met frisse citroen zoals deze krokante kaas met citroen? Maak dan eens de volgende gerechten:

#samenwerking met Terschellinger Cranberries