Doperwten-komkommersoep met citroen

SUMMER FOOD

Oh zijn jullie ook zo aan het genieten van dit zomerse weer? We krijgen een hittegolf en daar heb ik een lichte, zomerse en frisse soep voor bedacht! Deze soep is knalgroen! Het is trouwens ook een gezond recept en mega lekker! Erwtensoep, ja dat lust ik echt niet. Maar ik dacht een koude variant!? Dat vind ik waarschijnlijk wel lekker. Doperwten-komkommersoep met citroen staat binnen 10 minuten op tafel en past perfect bij dit fantastische weer. Voor de pittigheid heb ik er wat groene Tabasco aan toegevoegd. Gek op zomerse soepjes? Maak dan eens Gazpacho met Old Amsterdam crostini. 

Doperwten zijn gezond

Wist je dat doperwten mega gezond zijn? Ze bevatten vitamine C, vezels, Kalium, ijzer, B- vitamines. Ik koop altijd bevroren doperwten omdat ze dan verser en meer vitamines bevatten. Na het oogsten (plukken en schillen) worden de erwtjes binnen een paar uur ingevroren waardoor alle voedingsstoffen bewaard kunnen blijven.

Doperwten-komkommersoep met citroen

Bereidingstijd:
10 minuten | 2/3 personen

Ingrediënten

  • zak a 500 gram biologische doperwten (vriezer)
  • 1 komkommer
  • 1 biologische citroen
  • klein sjalotje
  • 1 knoflook teentje 
  • snuf chili flakes of wat verse rode peper
  • vese tuinkers
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolieExtra toevoegen:
    Rooster wat brood erbij!
    Groene of rode TabascoBenodigdheden
    handrasp
    keukenmachine / mixer / staafmixer

Bereidingswijze

  1. Laat de doperwtjes als eerste even ontdooien en snijd alvast de komkommer in grove stukken.
  2. Voeg vervolgens de doperwtjes, komkommer, sap van 1/2 citroen, rasp van 1 citroen, knoflookteentje (geperst) en de olijfolie toe.
  3. Mix het geheel tot je een mooie gladde massa hebt gekregen. Voeg hier een scheut water aan toe (dikte van de soep, is naar smaak)
  4. Breng de soep op smaak met wat zout, peper en chiliflakes. Maak mooi op met wat tuinkers en genieten maar!

Serveertip: serveer er vervolgens wat geroosterd brood, crostini of wat stokbrood bij! Meer vulling? Dan kan je nog wat extra (stukjes) avocado en/of cherrytomaatjes aan de soep toevoegen.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?