Cracker met kipfilet, jam & citroen

Voor mij eigenlijk een alledaagse lunch! Cracker met kipfilet, jam en citroen is supersimpel om te maken, maar niet minder lekker. Dat kip en jam goed samen gaan dat wisten jullie vast wel. Kijk maar naar de Amerikanen die vaak kip of kalkoen serveren met bijvoorbeeld een zoete cranberry saus. Ik heb een minderzoete jam met bosvruchten gebruikt en dat past verrassend goed samen met het frisse van de citroen, krokante van de crackers en het licht zoete van de jam. Zie hieronder het super simpele, gezonde en lekkere cracker met kipfilet, jam & citroen recept.

Combinatie van zoet en hartig

Ja! Daar wordt ik vrijwel altijd blij van, het is niet voor niks zo dat mensen vaak de recepten waar een balans is van alle smaken het lekkerst vinden. Dit zie je vrijwel in alle keukens terugkomen overigens. Denk aan karamel zeezout koekjes,  kip/kalkoen met cranberry saus, stoofvlees met friet of gelakte Peking eend met pannenkoekjes, hoisin en komkommer ga zo maar verder.

Cracker met kipfilet, jam & citroen 'The Lemon Kitchen

Print

Cracker met kipfilet, jam & citroen

Cracker met kipfilet, jam & citroen 'The Lemon Kitchen
  • Author: Jadis Schreuder
  • Cook Time: 5 minuten
  • Total Time: 5 minuten
  • Category: lunch
Scale

Ingredients

  • 4 dunne plakken kipfilet *kalkoen filet kan ook (uit de oven)
  • 1 theelepeltje biologische citroenzest
  • 2 eetlepels minder zoete Bosvruchten jam
  • Verse kruiden zoals tuinkers, bieslook of wat je in huis hebt
  • 4 crackers (desem of spelt)

Instructions

  1. Leg de crackers als eerste op de borden naast elkaar, leg hier de kipfilet op. Smeer vervolgens ruim in met de bosvruchtenjam.
  2. Rasp nu wat van de biologische citroen over de crackers heen. Als laatste verdeel je er nog wat verse kruiden overheen en eventueel een klein beetje salt flakes. 
  3. Dan komen de smaken nóg beter naar voren.
    Smakelijk!

Keywords: recepten met citroen, makkelijke recepten, lunch recepten, gezonde recepten, recepten met kipfilet, recepten met jam

Gek op zoet-hartige recepten? Maak dan eens kokos-banaan pannenkoekjes met geitenyoghurt, abrikozenjam en citroen.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?