Citroen pasta met Pomodorisaus en Parmezaan

Citroen pasta met Pomodorisaus en Parmezaan

PASTA LOVER
Dit citroen pasta met pomodorisaus en Parmezaan recept heb ik gemaakt voor kookwinkel K-OOK in Wormerveer. Je kan sommige ingrediënten én producten van dit recept gemakkelijk online bestellen of gewoon in de winkel langs gaan. Deze pomodorisaus is simpel, maar zó lekker! Geef ‘m wat tijd en extra liefde! De tomaten uit blik die ik hiervoor gebruik zijn de San Marzano tomaten, ze groeien alleen op plekken die erkend zijn (zo’n 40 gemeenten in de regio Campania). San Marzano tomaten zijn D.O.P. gecertificeerd. Dit is een garantie dat deze hemelse tomaten daar ook echt vandaan komen. Door de natuurlijke suikers in de tomaten worden ze lekker zoet, als je ze kookt.


Citroen pasta met Pomodorisaus

Een lekker Italiaans recept wat super makkelijk te maken is voor het gehele gezin een mooie en gezonde maaltijd.


Serveertip: lekker met wat vers geraspte parmezaanse kaas en een scheutje basilicumolie of extra vierge olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt)!

Eetsmakelijk!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Citroen pasta met Pomodorisaus en Parmezaan

Citroen pasta met Pomodorisaus en Parmezaan

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, pasta recepten
Totale tijd 45 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • handrasp (microplane)
  • sauspan (pan met dikke bodem)
  • kookpan
INGREDIËNTEN
  • 1 pak fettuccine al limone (250 gram, voor grote eters 1½ pak)
  • 1 biologische citroen
  • 2 blikken Pomodoro San Marzano
  • 3 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • bakolie
  • extra vergine olijfolie of basilicumolie
  • 1 stuk Parmezaan *ga hiervoor naar de kaasboer (zó veel lekkerder!)
  • ½ glas witte wijn (Chardonnay is een aanrader)
BEREIDING
  • Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes en zet de sauspan op middelhoog vuur. Voeg een scheut bakolie, rasp (zest) van een halve citroen en de knoflookplakjes toe en laat even een paar minuten ‘intrekken’. Als de knoflook een lichtbruine kleur krijgt, zet je het vuur lager en blus je af met een half glas witte wijn.
  • Nu voeg je de gepelde tomaten uit blik toe en roer je het geheel even. Voeg alvast wat zwarte peper en zout toe, om de saus wat meer op smaak te krijgen. Zet de saus nu minimaal een half uur laag, zodat de smaken mooi samen komen en de tomatensaus vanzelf zoeter wordt. Voeg vlak voor het einde zo’n 10 blaadjes basilicum toe (in stukjes gesneden). De tomaten zijn door het koken uit elkaar gevallen, maar wil je ze nog kleiner, maak ze dan met een pollepel kleiner of – als je een gladde saus wilt) – pureer ‘m dan met je staafmixer, blender of keukenmachine.
  • Zet ondertussen een pan gevuld met kokend water op en voeg wat zout en olijfolie toe. Voeg de fettuccine toe en kook beetgaar. Let op: de Italianen houden ervan als hun pasta heel erg beetgaar is, wij adviseren de pasta iets langer te koken, maar proef vooral!
  • Als de pasta klaar is, giet je hem af en voeg je de pasta al dampend toe aan de pomodorisaus. Laat nog even een paar minuten samen in de pan op staan, meng de fettuccine en de saus goed en verdeel er nog wat verse basilicum en je lekkerste olijfolie overheen.
    Eetsmakelijk!

Fettuccine al limone pasta 

Ik combineer de saus met de Fettuccine al limone pasta van Filotea. Deze smalle lintpasta wordt volgens traditioneel recept gemaakt in Le Marche. De pasta heeft een fijne smaak doordat er 30% scharreleieren in verwerkt zitten. Hij is verder gemaakt van de beste durum tarwebloem en frisse biologische citroen. Een lekkere combi met het zoete van de saus en het zoute van de Parmezaan.


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte