Citroen aardappeltjes met gerookte paprika

KROKANTE AARDAPPELTJES

Wat is er nou lekkerder dan dit!? Ik ben echt een ‘crispy’ lover. Een bite aan een gerecht vind ik mega belangrijk en lekker. Anders is het gewoon saai. Citroen aardappeltjes heb ik in Sicilië gegeten bij La Casa Di Melo. Een familie recept. Mijn versie is er op geïnspireerd maar wel makkelijker! Citroen aardappeltjes met gerookte paprika is ideaal voor bij dit warme weer.Aardappel lover? Eerder maakte ik gekleurde aardappeltjes uit de oven met kip.

Crispy lover

Hoe krijg je nou je aardappeltjes zo krokant mogelijk? Doordat je kiest voor zacht kokende aardappeltjes. Je ze vervolgens eventjes ‘rult’ dan krijg je een ruwe buitenkant, waardoor je citroen aardappeltjes sneller krokant worden. 

Citroen aardappeltjes met gerookte paprika

Bereidingstijd: +/- 40 minuten

3/4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram zachtkokende aardappeltjes
  • 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • Olijfolie (extra vergine)
  • verse kruiden (peterselie en/of basilicum)

Benodigdheden

Handrasp
Bakpan

Bereidingswijze

1.Snijd als eerste de aardappeltjes in kleine stukjes met schil (zoals op de foto). Zet vervolgens een pan met water op en voeg hier een klein beetje zout aan toe. Voeg de aardappeltjes daarna toe en kook ze beetgaar.
2. Als daarna de aardappeltjes beetgaar zijn. Giet je het water vervolgens helemaal af en laat je ze even uit dampen. Rul ze voorzichtig door elkaar (dan krijg je vervolgens ruwe randjes en worden ze knapperig).
3. Voeg nu de aardappeltjes in een ovenschaal en rasp wat van de citroen over de aardappeltjes, voeg wat olijfolie toe en bestrooi met wat gerookte paprika poeder.
4. Zet vervolgens voor nog +/- 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Houdt ze in de gaten en als ze goudbruin zijn geworden kan je de citroen aardappeltjes eruit halen.
Serveertip:
Lekker met bijvoorbeeld wat alioli of mayonaise gemengd met wat citroensap en gerookte paprika poeder!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?