Cinnamon rolls met citroen & cranberries

Superlekker en eigenlijk ook een simpel recept. Ik ben geen zoetekauw maar een krokante cinnamon roll kan ik eigenijk nooit weerstaan. Vooral als het gemaakt is met bladerdeeg! Van origine zijn deze kaneelbroodjes gemaakt van normaal deeg, maar op deze manier is het nou eenmaal lekkerder. Kanelbulle is een Zweeds broodje met een hemelse boter-kaneelvulling. Deze hemelse snacks worden onder andere gegeten bij het bekende Zweedse fika (een sociaal gebruik om samen te komen), zoals een kop koffie met een gebakje of koekje erbij. Zie hieronder mijn variant met op de allerlekkerste cinnamon rolls, in plaats van rozijnen nu met cranberries.

Cinnamons rolls met citroen en cranberries is het lekkerste met bladerdeeg

Cinnamon rolls

Deze Cinnamon rolls worden vaak op het laatste moment nog besprenkeld met een icing, voor deze keer heb ik gekozen voor gecondenseerde melk met citroenzeste. Ik kan je beloven dat het een ware traktatie is! Kaneel broodjes zijn krokant, romig, kruidig én verslavend lekker! Het fris-zure van de cranberries en de citroen maken deze quilty pleasure helemaal af.

Print

Cinnamon rolls met citroen en cranberries

  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 35 minuten
  • Category: bakken
  • Method: oven
  • Cuisine: Frans
  • Diet: Vegetarian
Scale

Ingredients

  • 1 vers bladerdeeg rol *Tante Fanny is aan te raden
  • 4 eetlepels verse cranberry’s van Terschellinger Cranberry’s (te koop bij o.a. Ekoplaza bij jou in de buurt).
  • 2 eetlepels cranberry compote
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 biologische citroen
  • +/- 8 walnoten
  • 2 eetlepels roomboter
  • 4 eetlepels gecondenseerde melk

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden hete lucht
  2. Haal het bladerdeeg alvast uit de koeling en laat op kamer temperatuur komen, voordat je hem uitrolt. 
  3. Zet alle ingrediënten klaar en rol nu het bladerdeeg uit (laat het bakpapier er onder zitten dan plakt het niet vast aan je keuken). 
  4. Smelt de roomboter en doe hier citroenzeste van een halve citroen bij en de kaneel. Smeer hier het bladerdeeg rijkelijk mee in en smeer daarna de cranberry compote eroverheen. Hak de walnoten fijn of gebruik hier een vijzel voor en verdeel over de rest. Strooi als laatste de cranberries over het bladerdeeg.
  5. Rol het in de lengte op en snijd vervolgens in gelijke plakken van 2 centimeter dikte. Leg ze op het bakpapier op hun kant (zoals op de foto). 
  6. Zet ze met ruimte van minimaal 2 centimeter er tussen in de oven en haal ze er na ongeveer 9-12 minuten uit. Afhankelijk van je oven kan het iets langer of korter duren. Zorg ervoor dat je, je zintuigen gebruikt. Dan komt het vast goed! 
  7. Laat ze een paar minuten afkoelen en zegt een mooie schaal klaar. Leg ze naast elkaar en schenk nog wat gecondenseerde melk over de cinnamon rolls. Pak de handrasp of zesteur om als laatste nog wat citroenkrulletjes erover te versieren. 

Recepten met citroen

Ben jij net zoals ik helemaal weg van recepten met citroen, zoals deze cinnamon rolls met citroen? Sla dan deze afbeelding op in een van je Pinterest borden. Op zoek naar nog meer recepten met fris-zure cranberries? Bekijk de recepten hieronder eens:

#Samenwerking met Terschellinger Cranberries