Ciabatta met gegrilde paprika en kruidenolie

Zo! De feestdagen zijn voorbij en wij hebben behoefte aan iets gezonds & lekkers! Kerst staat toch altijd in het teken van samen genieten en daar hoort nou eenmaal lekker (veel) eten bij. Op zo’n dag als vandaag hebben we eigenlijk nog steeds weinig honger, jullie ook!? We hebben deze ciabatta met gegrilde paprika en kruidenolie met liefde gemaakt. En geloof me, dat proef je!

Paprika

Paprika is een van mijn favoriete groentesoorten, het liefst even gegrild. Hierdoor komen de suikers vrij en krijgt de groente een zoete en rokerige smaak en het velletje krijgt dan iets karamel-achtigs. Als je de groente met olie insmeert krijgt het geheel net even meer smaak. In paprika’s zit veel vitamine C, vezels, voedingsstoffen en bevat weinig calorieën.
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:(2 personen)
– 3 paprika’s
– 1 ciabattabrood
Ingrediënten kruidenolie
– 1/4 bosje krulpeterselie
– paar takjes bieslook
– 1/4 bosje basilicum
– 50 ml extra vierge olijfolie
– sap van een 1/2 citroen
– zest van een citroen (de schil van de citroen)
– snufje peper en zout
Benodigdheden
Staafmixer
Handrasp
Kwastje
Bereidingswijze
1. Zet als eerste de oven aan op de grill stand of grill + hete lucht oven (voor verwarmen op +/- 200 graden).
2. Vervolgens voeg de olijfolie, peterselie, bieslook, basilicum, sap van de citroen en peper en zout in een kom en meng met een staafmixer voor 30 seconden zodat er een lichtgroene olie ontstaat.
3. Nu snijd je de paprika in grove stukken en verwijder de zaadlijsten. Olie de buitenkant van de paprika met de kruidenolie in en leg op bakpapier (met de het vel naar boven). De paprika’s moeten ongeveer 15/20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn geworden.
4. Als laatste snijd je de ciabatta door midden en smeer in met de kruidenolie, leg de gegrilde groente op het broodje en verdeel nog wat verse kruiden en citroenrasp over het geheel.
Gek op groentes? Probeer daarom eens rode mul met Aziatische salade!