Chiapudding met citroen en mango

HEMELSE PUDDING

Óh wat vliegt de tijd! Het is alweer week 4 van de EkoPlaza 5x LKKRDR campagne!
Deze week ben ik met het chiazaad en de kwark aan de slag gegaan. Ik heb een heerlijke chiapudding gemaakt met romige kwark en mango-abrikoos mousse! Uiteraard zit er vals frisse toon wat citroen bij. Dit recept is super easy en vol van smaak en structuur! Wist je dat de verpakking van Your Organic Nature composteerbaar is? Een lekker recept met maar 5 ingrediënten! Benieuwd naar de overige 3 producten (die in de aanbieding zijn)? Ga naar mijn Instastory!

Chia zaad wat is dat eigenlijk!?

Chia zaden zijn namelijk kleine zwarte zaadjes van de chiaplant die veel in Mexico groeit. Deze zaden werden al door de Azteken gegeten en door hen werden de zaden ook gebruikt als kostbaar offer voor de goden. Omdat ze een enorm hoge voedingswaarde hebben worden ze in Europa en Amerika steeds vaker gegeten. Zie hieronder het recept voor chiapudding met citroen en mango.

Chiapudding met citroen en mango

Bereidingstijd: 10 minuten (+ 1 nacht in de koelkast)

Ingrediënten:

(2/3 personen)

  • 3 eetlepels chipzaad
  • 250 gram halfvolle kwark
  • 1 mango
  • 3 abrikozen
  • 1/2 biologische citroen

Benodigdheden:

  • Handrasp of een zesteur 
  • Staafmixer

Bereidingswijze:

1. Meng als eerste het chipzaad met de kwark en dek even af en zet de gehele nacht in de koelkast. Hierdoor krijgt het chipzaad de kans om het vocht op te nemen en die heerlijk structuur te krijgen.
2. Verwijder vervolgens de schil van de mango, snijd de abrikoos in grove stukken en voeg toe. Vervolgens pureer je even kort met de staafmixer. Voeg daarna voor de smaak een paar druppeltjes citroensap toe.
3. Haal als laatste de chiapudding uit de koelkast en verdeel over 2 mooie glazen. Voeg vervolgens de mousse over de pudding. Snijd nu de overige abrikoos in mooie dunne plakjes en verdeel over de twee gevulde glazen chiapudding.  
Serveertip
Serveer deze chippudding met citroen en mango als ontbijt, tussendoortje of als hemels nagerecht! Gek op zoetigheid!? Maak dan eens Blue Berry pancakes met muesli & citroen!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?