Borrelhapjes met Kesbeke’s tafelzuur

Borrelen behoort tot een van mijn grootste hobby’s. Als je mij vraagt om mee te gaan stappen/uitgaan, dan ga ik liever de hele avond borrelen. Het is gezellig en gaat altijd gepaard met lekkere hapjes. De perfecte borrelplank is wat mij betreft een variatie tussen; hartig, zoet (zoals zelfgemaakte citroenjam), tafelzuur, vers fruit, kaas, iets met een bite, vleeswaren én voor de liefhebber een zelfgemaakte vissalade. Daarbij vind ik het ‘zuurtje’ ook wel bekend als tafelzuur onmisbaar. Als tegenhanger van al dat ‘vet’ heb je een fris/zuur element nodig. Hiervoor moet je uiteraard bij Kesbeke zijn. Deze groene bommen (augurken) zijn Amsterdamse trots!

Deze borrelhapjes met Kesbeke heb ik met liefde en veel passie samengesteld, maar je kan uiteraard ook je eigen fantasie gebruiken!
borrelhapjes met kesbeke's tafelzuur
Borrelhapjes met Kesbeke’s tafelzuur

Borrelhapjes met Kesbeke

Kesbeke is een begrip in Nederland als het over augurken of andere tafelzuur gaat. Eigenaar Oos Kesbeke is een vriendelijke en grappige man, dat altijd opzoek is naar nieuwe producten om te kunnen in maken. In maken wil zeggen ‘conserveren’ met zuur en zout. Naast zure bommen in allerlei maten hebben ze o.a. ook salade boontjes, bietjes, uien, piccalilly en mosterd. Te vinden bij een supermarkt bij jou in de buurt. Naast dat ik ze lekker vindt, zijn het ook mooie potten en zie je ze bijvoorbeeld in het restaurant van De Bijenkorf als aankleding terugkomen. Oh en op de Albert Kuyp zijn ze ook niet te missen!

Print

Borrelhapjes met Kesbeke’s tafelzuur

borrelhapjes met kesbeke recept

Ik raad je aan om kaas, vis en vlees bij de speciaal zaken te halen.

Serveertip: lekker met een glas Chardonnay 

  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 30 minuten
Scale

Ingredients

  • augurken van Kesbeke
  • 1/2 biologiche citroen
  • lekkere crostini’s of toastjes (Fratelli Laurieri Scrocchi truffel)
  • citroenjam
  • gefrituurde augurken met honing-mosterdsaus
  • mijn favoriete ‘lepel’ kaasje: La Tur 
  • bijvoorbeeld Parmigiano Reggiano/Grana Pandano, oude kaas, gorgonzola, geitenkaas
  • dadel vijgen stroop 
  • vleeswaren naar keuze:  bijvoorbeeld truffel salami en peper paté
  • vis salade zoals zelfgemaakte zalmsalade 
  • gekleurde snack tomaten en druiven
  • verse tuinkers, mooi maar ook lekker!

Instructions

  1. Haal als eerste alle kazen uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komen. Op deze manier krijgt de kaas meer smaak. 
  2. Vind je het lekker om de gefrituurde augurken ook te maken? Begin hiermee voordat je de borrelplank gaat opmaken. Maak daarna indien gewenst de zalmsalade (of haal bij de visboer).
  3. Verdeel de kazen, vleeswaren en vissalade over de borrelplank en snijd de augurk in dunne plakjes. Het is zowel lekker als frisse bite tussendoor, als op een toastje met kaas! 
  4. Gebruik een handrasp of zesteur om wat citroen zeste over de borrelplank te verdelen.

Keywords: borrelplank, tafelzuur, Kesbeke, recepten met citroen

Recepten met citroen

Ben jij net zoals ik helemaal weg van recepten met citroen zoals deze hemelse borrelplank met Kesbeke? Sla dan dit recept op in een van je Pinterest borden. Opzoek naar nog meer inspiratie met bijvoorbeeld fris-zure augurken? Bekijk dan de recepten hieronder eens!

#Samenwerking met Kesbeke Tafelzuren