Blue berry pancakes met muesli en citroen

Heb je het al op Instagram voorbij zien komen? Ik doe de komende 5 weken mee aan de 5X LKKRDR campagne van EkoPlaza, dé biologische supermarkt van Nederland. Hier ga ik wekelijks aan de slag met de producten die in de aanbieding zijn om voedselverspilling tegen te gaan! EkoPlaza is een fijne plek waar ik onder andere mijn biologische citroenen haal. Afgelopen februari ben ik met mijn vriend naar Sicilië geweest om de lekkerste citroenen te bewonderen. Daar ben ik bij de citroenleverancier van EkoPlaza geweest. Deze citroenen zijn ge-wel-dig! Heel anders dan de Spaanse (zure) citroenen, deze citroenen zijn vol van smaak, aroma en frisheid. Doordat ze biologisch zijn kan je ook de zest optimaal gebruiken. Bij de blue berry pancakes met muesli en citroen, past de citroenrasp écht perfect!  Het gerecht is zoet, romig, fris en heeft structuur. Een gezonde en lekkere start van de dag!

Hoe herken je nou de EkoPlaza/Siciliaanse citroenen?

De Italiaanse (Siciliaanse) citroenen zijn te herkennen aan de ronde vorm (In Sicilië noemde ze dit de vrouwelijke borstvorm), dikke zest laag en de tepel vorm aan de zijkant. Als je in de supermarkten loopt dan zie je vooral de ovale citroenen met een dunne zestlaag en een intense glanslaag (bestrijdingsmiddel). Deze koop ik liever niet, en die in een netje al helemaal niet (deze zijn snel bedorven en veel te zuur als je het mij vraagt).

Blue berry pancakes met muesli, citroen en yoghurt

Ingrediënten:
De schuingedrukte ingrediënten zijn (deze week) bij de EkoPLaza in de aanbieding

  • 1 bakje verse blauwe bessen
  • 1/4 pak pannenkoeken of American pancakes (+ benodigdheden)
  • 4 eetlepels Almond naturel van Abbot Kinney’s
  • 1 biologische citroen
  • Handje vol Meesters van de Halm spelt muesli extra rijk
  • Olijfolie of bakboter

Benodigdheden:

  • Handrasp
  • Bakpan
  • Garde  

Bereidingswijze:

1. Bereidt als eerste het pannenkoeken beslag zoals op de verpakking staat en voeg hier nog wat extra muesli, 1/2 bakje blauwe bessen en wat zest(rasp) van de citroen aan toe. Roer nog even door.
2. Voeg daarna de olijfolie/bakboter in de pan en als het heet genoeg is voeg je telkens wat van het pannenkoekenbeslag toe. 
Zorg ervoor dat ze niet aan elkaar plakken en houdt ze in de gaten.
3. Draai ze vervolgens om als ze mooi goudbruin zijn geworden.
4. Pak nu 4 eetlepels yoghurt en meng met wat citroenrasp en een druppeltje citroensap en serveer met wat blauwe bessen.
Smakelijk! 

Ben je benieuwd wat ik volgende keer ga maken?

Houdt voortaan The Lemon Kitchen Instagram in de gaten, daar zie je ook gelijk welke producten die week in de aanbieding zijn bij de EkoPlaza. Misschien zal af en toe een receptje van deze 5x LKKRDR weken op de website verschijnen. Wist je dat je tijdens deze weken kan sparen voor de Food Huggers? 

Food Huggers bij EkoPlaza

Volg je The Lemon Kitchen al op Social Media?
Klik dan hier voor Facebook!
En klik hier voor Instagram!
Ben je gek op gerechten met blauwe bessen? Maak dan eens wentelteefjes met bacon en yoghurtdressing!
#gesponsord, maar ontwikkeld en beschreven met eigen mening!