Kip uit de oven met aardappeltjes en citroen

Het is bijna Pasen en daar heb ik elk jaar weer zin in! Het voelt als een soort Thankgiving, omdat wij in Nederland op deze dagen ook uitgebreid samen vieren. Als ik aan Pasen denk, denk ik aan kip, pastelkleuren en veel eten. Over kip gesproken ik had het genoegen om een speciale paaskip te proeven van 2 Sisters Storteboom. Ik ben echt gek op kip en vóóral het kippenhuidje is en blijft een guilty pleasure! Storteboom paaskip met aardappeltjes en citroen is perfect voor bij een Paasdiner.  Hieronder vind je het kip uit de oven met aardappeltjes en citroen recept!

Project Paaskip van 2 Sisters Storteboom 

De Paaskip. Een lekker traag groeiende kip die nu al even rondscharrelt in een stal in Nederland. Type Redbro. Elke dag groeien de Paaskip
en zijn soortgenoten 39 gram, en weet je wat het allermooiste is: dat kun je live zien! Op paaskip.com is via een camera in de stal te volgen wat de paaskippen
doen, eten en natuurlijk hoe langzaam ze groeien. Dit maakt het concept ook zo scherp. Al je zintuigen worden geprikkeld en je kan vervolgens ook nog eens je eigen creatie maken! Of natuurlijk onderstaand recept gebruiken.

Fijn Pasen!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Print

Kip uit de oven met aardappeltjes en citroen

Kip uit de oven met aardappeltjes en citroen
 • Author: Jadis Schreuder
Scale

Ingredients

Bereidingstijd(1,5 – 2 uur)(3-4 personen)

 • 1 hele kip Type Redbro (online bestellen bij 2 Sisters Storteboom)
 • 1 citroen (biologisch)
 • 1/2 kg kruimelige aardappels
 • 1/2 kg zoete aardappel
 • 10 takjes tijm
 • 5 knoflooktenen
 • 5 eetlepels olijfolie
 • zwarte peper en zout
 • bakje alioli of mayonaise

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Handrasp

Instructions

Bereidingswijze

 1. Wrijf als eerste de kip vanbinnen en vanbuiten in met zout en zwarte peper (uit de molen). Zet even afgedekt in de koelkast.
 2. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd nu de aardappeltjes in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Breng vervolgens een pan met gezouten water aan de kook. Voeg hier de aardappeltjes, paar schijfjes van de (1/2) citroen  en de knoflooktenen in de pan en laat ze voor 12 minuten koken. Giet ze af en laat ze even rustig uitdampen (daardoor worden de aardappeltjes krokanter).
 3. Hussel de aardappelen in de warme pan door elkaar zodat ze aan de buitenkant rul en luchtig worden, ook hierdoor worden de aardappels uit eindelijk nog krokanter.
 4. Haal de kip uit de koelkast en smeer geheel in met wat olijfolie en wat citroenrasp. Vul daarna de kip met met de zachte citroen, knoflook en wat takjes tijm. Leg de kip in een braadslede of ovenschaal en zet voor 45 minuten in de oven. Haal de kip er vervolgens uit en leg de aardappeltjes rondom de kip (die garen nu heerijk in het kippenvet).
 5. Zet nu nog 45 minuten de kip op 190 graden in de (al voorverwarmde) oven. Houdt de kip en de aardappeltjes in de gaten en hussel eventueel na 20 minuten nog even door.

Serveer met wat aioli en genieten maar!

Kip uit de oven

Tip: Heb je behoefte aan meer groente? Serveer dan een frisse salade erbij met bijvoorbeeld komkommer, ui en citroen.

#spon, dit artikel is naar eigen mening geschreven