Avocadohummus met gegrilde groente

Kom maar op met alle goede voornemens! Wij geven het eerlijk toe, elk jaar weer willen we het jaar gezond beginnen en daarom delen wij dit kleurrijke, lekkere en zelfs veganistische broodje. Avocado is favoriet en een vrucht die wij elke week weer in huis halen, net zoals citroenen en limoenen (natuurlijk). Hummus is niet meer weg te denken uit Nederland en wij hebben een groene en snelle variant gemaakt! Avocadohummus met gegrilde groente is een gezond broodje! We hebben onlangs een menukaart ontwikkeld en gestyled en dit is één van de broodjes die wij hebben ontwikkeld voor het heerlijke koffiezaakje/lunchroom in Amsterdam Coffee & Friends.  

Avocadohummus met gegrilde groente

Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten: (2 persoon)

3 eetlepels hummus (zelf maken kan ook, staat onderaan beschreven)
1 rijpe Eat Me avocado (dit voel je doordat je er zachtjes in kan duwen en het groen is achter het knopje)
sap van een 1/2 citroen & rasp (zest)
1/2 paprika
2 stroken courgette
1 eetlepel alfalfa
4 zuurdesem boterhammen (of wat je zelf natuurlijk lekker vind)
snufje zout en peper
Benodigdheden:
– Handrasp
– Oven
– Dun schiller of kaasschaaf
– Staafmixer, blender of keukenmachine
Bereidingswijze:
1. Als eerste verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in grove stukken en schaaf lange stroken van de courgette af. Smeer ze in met wat olijfolie en leg op bakpapier of in een ovenschaal in de oven voor 25 minuten.
2. Verwijder de pit van de avocado en haal het vruchtvlees uit de schil en voeg in een bak. Voeg de sap en rasp van de citroen, hummus, peper en zout toe aan het mengsel en mix tot het een lichtgroene glad mengsel is geworden.
3. Als laatste rooster je de desem boterhammen even en besmeer vervolgens me de avocadohummus en leg de gegrilde groente er overheen en voeg al laatst wat alfalfa op de rest. Voor wat extra smaak voeg nog wat citroenrasp over het broodje en breng op smaak met wat zout en peper.

Liever zelf hummus maken?

Maar wil je liever zelf hummus maken? Als je meer tijd hebt, dan kan dat natuurlijk ook! Misschien wel nog lekkerder! Meng dan van te voren 200 gram gare kikkererwten met 4 eetlepels olijfolie, één teentje knoflook, 1 eetlepel tahini (sesampasta), één eetlepel citroensap, snufje paprikapoeder en als laatste peper en zout. 
Gek op avocado? Maak dan eens zalm met avocadokrullen, yuzu en wasabi!