Asperge recepten met citroen

Asperges, ik kan er eigenlijk geen genoeg van krijgen! Ik maak aan het begin van het aspergeseizoen vaak eerst een traditionele versie. In de loop van de weken ga ik met recepten experimenteren. Ze zijn ook zo veelzijdig en daarnaast ook nog eens in twee verschillende kleuren én smaken te koop. Je kan er mee koken, grillen, maar bijvoorbeeld ook soep van maken en door je lasagne & risotto doen. In de lente kijk ik er altijd weer naar uit om de witte en groene asperges te proeven. Overigens past bij deze groentesoort het frisse van de citroen heel goed. Daarom heb ik een paar asperge recepten met citroen op een rijtje gezet! Trouwens de Hollandaise, beurre blanc & andere citroensausjes passen er ook bijzonder goed bij.

Witte asperges, witte goud!

We beginnen met de witte asperges, ook wel bekend als het witte goud.

Open lasagne met asperges, zalm & beurre Blanc

Dit is een van mijn favoriete hoofdgerechten met asperges. Overigens is dit recept ook lekker met groene asperges. De open lasagne bladeren met de asperges, rosé zalm & beurre Blanc saus maken samen een hemelse maaltijd. Gebruik de Thermapen of digitale oven thermometer voor de perfecte garing.

Asperges met Hollandse garnaaltjes & citroensaus

Een verrassend recept, wat trouwens heel makkelijk te maken is en vergelijkbaar lekker met het bovenstaande recept.

Gegrilde asperges met garnaaltjes, roodlof & Hollandaise saus

Asperges zijn ook erg lekker als je ze even bakt of grilt. Bijvoorbeeld op de Big Green Egg of gewoon in je grillpan.

Asperge soep met citroen & paddenstoelen crostini

In dit asperge recepten rijtje kon en aspergesoep natuurlijk niet ontbreken. Het mooie aan dit recept is dat je het kan maken van de schillen die je overhoudt. Hiermee kan je tegelijkertijd een ander asperge recept maken. Dus niet alle asperges moeten vervolgens ook in de soep. #zerowaste

Groene asperge recepten

Groeien boven de grond, waardoor ze de mooie intense groene kleur krijgen (ook chlorofyl genoemd)

Groene asperges met burrata & citroen

Lekker, simpel en Italiaans. De smaken van dit recept passen erg goed bij elkaar. Gebruik je aller lekkerste olijfolie en biologische citroen om alle smaken met elkaar te laten verbinden. Hier krijg je geen spijt van!

Groene asperges met burrata, citroen & krokante salami

Eigenlijk een 2.0 van het vorige groene asperge recept met burrata. Het is voor de vleesliefhebbers een ideale maaltijd. Dat is het zeker als je er wat al dente spaghetti bij kookt.

asperges met krokante salami en burrata
lekkere groene asperges met krokante salami en burrata

Asperges met gember & citroen

Dit is een simpel recept, maar daarnaast niet minder lekker. Ik heb Gimber gebruikt om de asperges een Aziatisch tintje te geven. De combinatie met citroen is hemels!

Asperge salade met zalm, gember & citroen

Een lekkere Aziatische salade met verse ingrediënten. Heerlijk met onder andere een romige wasabi mayonaise, zure komkommertjes en ingemaakte gember.

zalm, asperge en gember salade met citroen
zalm, asperge en gember salade met citroen

Citroen risotto met gamba’s & groene asperges

Dit is een heerlijke maaltijd met gamba’s. Haal de groene asperges bijvoorbeeld bij de groente boer en de gamba’s bij de visboer. Het is vers en heel erg lekker!

Asperge recepten

Heb jij na het lezen van dit artikel bijvoorbeeld een vraag of heb je nog meer inspiratie nodig? Of heb je misschien zelf een heel erg lekker recept of combinatie bedacht? Wil je het dan in een reactie onder dit artikel laten weten? Dat vind ik erg leuk!

Print

Asperge recepten met citroen

asperges met zalm en beurre blanc & citroen
  • Author: Jadis Schreuder

Pin dit op pinterest

Ben jij ook actief op Pinterest en vind je dit recept leuk? Sla het dan op in een van je borden.