Print

Ananas op de Big Green Egg met rum & citroen

ananas met rum & citroen op de big green egg bbq

4.5 from 2 reviews

Scale

Ingredients

Nodig

Instructions

  1. Eigenijk is het een heel simpel gerecht om te maken, maar onbetaalbaar lekker vooral als je het op de Big Green Egg maakt. Heerlijk die rooksmaak! Verwarm de Big Green Egg of je barbecue voor op ongeveer 200 graden.
  2. Snijd als eerste de verse ananas en verwijder de boven en onderkant en de ruwe zijkanten. Gooi dit weg, Gebruik een specifieke ananas tang of gewoon je mes om de kern van de ananas te verwijderen. Dit is niet eetbaar en kan je zelfs heel erg ziek van worden
  3. Snijd ze vervolgens in gelijke dunne plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Pak een bak of een zak en doe hier de rum, sap van 1 citroen, zeste van 1 citroen het kaneelstokje, 1 steranijs en snuf zout in. Sluit de bak of zak goed af en schud even. Laat dit minimaal 4 tot maximaal 24 uur marineren.
  4. Na een paar uur marineren of een dag als je hier de tijd voor hebt. Giet je het sap van de ananas plakken af, dep ze even af met een doek en leg ze op het gietijzeren rooster van de Big Green Egg of je barbecue.
  5. Na 1-2 minuten draai je ze om, zodat ze aan beiden kanten mooie bruine strepen hebben gekregen.

Serveertip: lekker dus met kokos, citroen of vanille ijs, maar ook bij je toetje!

Keywords: rum recepten, big green egg recepten, barbecue recepten, ananas recepten, Caribische recepten, citroen recepten