Ananas op de Big Green Egg met rum & citroen

Het is zonnig lente weer, de bloemen staan vol in bloei en de Big Green Egg staat hier wekelijks te roken. Dit recept heb ik al een tijd geleden gemaakt en het werd nodig tijd om dit met jullie te delen. Dit keer een Caribisch gerecht, omdat ik helemaal weg ben van de combinatie van rum, ananas & citroen. Gemaakt op de Big Green Egg en dit is zó lekker bij je of als toetje! In mijn kookboek staat ook een Caribisch ananas recept, heb jij hem al gespot? Zie hieronder ananas op de Big Green Egg met rum & citroen!

Ananas ‘Big Green Egg

Een gerecht met een tropisch tintje! Mijn goede vriendin Kimsha heeft een Trinedese vader en verteld regelmatig over het streetfood daar, de heerlijke rum en dat de zon daar elke dag vol op schijnt. Wij hebben geluk met het prachtig weer in Nederland en daarom deel ik dan ook dit recept. Het is lekker om zo los te eten, te serveren bij een bolletje ‘kokos’ ijs of als extraatje bij je toetje!

Print

Ananas op de Big Green Egg met rum & citroen

ananas met rum & citroen op de big green egg bbq
  • Author: Jadis Schreuder
  • Prep Time: 2 uur
  • Cook Time: 30 minuten
  • Total Time: 2 uur en 30 minuten
  • Category: zoet
  • Method: Big Green Egg
  • Cuisine: Caribisch
Scale

Ingredients

  • verse rijpe ananas (als je een groen blaadje er makkelijk uit trekt, hoort hij perfect rijp te zijn)
  • 1 biologische citroen
  • 1 shot glaasje Rum
  • kaneel stokje
  • steranijs
  • snuf zeezout

Nodig

  • 1 bak of afsluitbare zak
  • handrasp & handpers
  • Big Green Egg of Barbecue

Instructions

  1. Eigenijk is het een heel simpel gerecht om te maken, maar onbetaalbaar lekker vooral als je het op de Big Green Egg maakt. Heerlijk die rooksmaak! Verwarm de Big Green Egg of je barbecue voor op ongeveer 200 graden.
  2. Snijd als eerste de verse ananas en verwijder de boven en onderkant en de ruwe zijkanten. Gooi dit weg, Gebruik een specifieke ananas tang of gewoon je mes om de kern van de ananas te verwijderen. Dit is niet eetbaar en kan je zelfs heel erg ziek van worden
  3. Snijd ze vervolgens in gelijke dunne plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Pak een bak of een zak en doe hier de rum, sap van 1 citroen, zeste van 1 citroen het kaneelstokje, 1 steranijs en snuf zout in. Sluit de bak of zak goed af en schud even. Laat dit minimaal 4 tot maximaal 24 uur marineren.
  4. Na een paar uur marineren of een dag als je hier de tijd voor hebt. Giet je het sap van de ananas plakken af, dep ze even af met een doek en leg ze op het gietijzeren rooster van de Big Green Egg of je barbecue.
  5. Na 1-2 minuten draai je ze om, zodat ze aan beiden kanten mooie bruine strepen hebben gekregen.

Serveertip: lekker dus met kokos, citroen of vanille ijs, maar ook bij je toetje!

Keywords: rum recepten, big green egg recepten, barbecue recepten, ananas recepten, Caribische recepten, citroen recepten

ananas met rum & citroen op de big green egg bbq
Ananas met rum & citroen op de Big Green Egg

Big Green Egg recepten

Ben je opzoek naar nog meer Big Green Egg inspiratie of recepten voor op de barbecue? Kijk dan eens hier bij 11x BBQ/EGG inspiratie.