Print

Aardappeltjes uit de oven met avocado dip

aardappeltjes uit de oven met avocado

5 from 1 reviews

Scale

Ingredients

  • 250 gram Roseval aardappeltjes met schil
  • 3 takjes verse rozemarijn en/of tijm
  • 1 knoflook teentje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • biologische citroen
  • rijpe avocado
  • een theelepel Herbamare kruidenzout
  • 2 eetlepels geitenyoghurt of normale yoghurt

Benodigdheden

  • oven
  • staafmixer

Instructions

Bereidingswijze aardappeltjes uit de oven met avocado dip

  1. Als eerste snijd je de aardappels in gelijke partjes, zoals op de afbeelding. Verwarm de oven voor op 190 graden grill stand en anders hete lucht.
  2. Pak een bak en doe hier de aardappel partjes in en voeg hier zest van 1/2 citroen aan toe en sap van 1 hele citroen aan toe (bewaar 1 eetlepel voor de avocado dip), olijfolie, hele knoflook teen (met schil), verse rozemarijn en/of tijm. Hussel alles goed door elkaar en zet voor 30 minuten in de oven.
  3. Na 30 minuten haal je de aardappels uit de oven en hussel je ze even goed. Zodat ze gelijkmatig bruin en krokant worden. Zet opnieuw voor 15 minuten in de oven.
  4. Maak nu de avocado dip, verwijder de schil en de avocado pit. Meng nu de avocado met 1 eetlepel citroensap, citroen zest wat er nog over is. Gebruik de staafmixer om er een gladde avocado dip van te maken.  Breng op smaak met de kruidenzout en wat peper.
  5. Haal de aardappels uit de oven en server met de avocado dip.

    Serveertip: Wil je er een volledige maaltijd van maken? Bak er dan een lekker stukje vis of zalm bij.

Keywords: avocado dip, avocado en aardappel, makkelijke recepten, gezonde recepten, vegetarische recepten