5x Herfst recepten met pompoen & citroen

Als het weer bijna herfst is moet ik altijd even wennen aan kortere dagen, frisse temperaturen en zwaardere maaltijden. Daarnaast kijk ik ook altijd uit naar pompoenen tijd. Want pompoenen die vind ik zo fantastisch! Je kan er namelijk alle kanten mee op. Zo kan je er soep van maken, vegetarische hamburgers, in de oven roosteren en nog veel meer! In dit verzamel artikel heb ik er een paar op een rijtje gezet. Zie hieronder 5x Herfst recepten met pompoen & citroen! 

Vegetarische recepten met pompoen

Eind september zie je iedereen weer in de ban van de pompoenen. Op dit moment zijn de meeste pompoenen nog wat duurder, maar verloop van tijd worden ze steeds gunstiger geprijsd. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten, vergeet niet dat je de ronde pompoenen wel even moet schillen! Deze 5 pompoen recepten zijn ook nog eens vegetarisch! 

5x Herfst recepten met pompoen & citroen

Pompoen met citroen, kappertjes en karnemelkdressing

https://thelemonkitchen.nl/pompoen-met-citroen-kappertjes-en-karnemelk-dressing/

Dit pompoen recept is veel bekeken, dit komt waarschijnlijk door de verrassende combinatie van de kappertjes, citroen en karnemelk. Maar ik kan je vertellen dat dit echt een geweldig recept is waar ik elke keer heel erg blij van wordt. 

Pompoen uit de oven met blauwe kaas en citroen 

https://thelemonkitchen.nl/pompoen-uit-de-oven-met-blauwe-kaas-en-cashewnoten/

Dit fantastisch recept is het meest recent op de website online gekomen. Het was een spontaan idee en het knapperige van de cashewnoten past er heel goed bij. Het gerecht heeft een zuurtje, hartige tonen, is romig én heeft genoeg structuur. 

Pompoenburger met licht pittige yoghurtdressing 

https://thelemonkitchen.nl/pompoenburger/

Pasta met gorgonzola, gegrilde pompoen & citroen

https://thelemonkitchen.nl/pasta-met-gorgonzola-en-gegrilde-pompoen/

Dit hemelse pasta gerecht is echt mega lekker! Het is makkelijke om te maken en het maakt je zo intens gelukkig als je het eet. De pasta is van Pastaficio.nl, mijn favoriete pasta merk. Waarbij alle pasta’s uit Italië geïmporteerd worden en van de allerbeste kwaliteit zijn.

Gegrilde pompoen bloemkool soep met citroen

https://thelemonkitchen.nl/gegrilde-pompoen-bloemkool-soep/

Soep! Heerlijk in de herfst. Vooral deze gegrilde pompoen bloemkool soep met crostini en bieslook créme fraîche! Wie is er nou niet gek op een goed gevulde rijke herfst soep met veel groente?

Heb jij nou nog mee ideeën over pompoen recepten? Wil je meer groente inspiratie klik dan hier!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?