5 favoriete visrecepten – Wereld Oceaan Dag
fruits de mer mesheften Msc keurmerk - wereld oceaan dag
fruits de mer mesheften Msc keurmerk

5 favoriete visrecepten – Wereld Oceaan Dag

Op 8 juni 2025 is het Wereld Oceaan Dag! Wat kan jij doen om onze ocaan te beschermen? Maak bijvoorbeeld een van mijn 5 favoriete visrecepten (uiteraard met het MSC-keurmerk) om een steentje bij te dragen (en tegelijkertijd wat lekkers en duurzaams op tafel te toveren).

 

Als MSC-ambassadeur wil ik deze dag in het zonnetje zetten. De Wereld Oceaan Dag is speciaal in het leven geroepen om wereldwijd stil te staan bij al het lekkers, moois en fascinerends uit de oceaan. En dat we hier zo lang mogelijk met zijn allen van kunnen blijven genieten. Vergeet bovendien niet de ziltige lamsoren, kaviaar én zeekraal. Daarnaast is het ook een dag om dankbaar te zijn voor de vele mensen in de wereld die in de visserij kunnen werken. Hieronder deel ik 5 favoriete visrecepten. Kan je desondanks de ruime keuze niet kiezen? Kies dan voor de Fruits de Mer thuis

5 favoriete vis recepten in het voorjaar

Als ik een keuze moet maken tussen mijn favoriete MSC-gecerticificeerde vis, – schaal en schelpdieren. Denk ik gelijk aan tonijn, ansjovis, mosselen, kokkels/vongoles, garnalen (groot en klein) en zeebaars. Deze zijn ook goed te verkrijgen met het MSC-keurmerk, makkelijk te bereiden én watertandend lekker. 

5/5

Easy peasy Vis,- schaal & schelpdieren recepten

 

  1. Visburgers op brioche met avocado mayo
    Mijn twee favoriete visburgers met tonijnsteak en gepaneerde crispy witvis. 
  2. Ceviche maaltijdsalade met avocado, rode ui en sinaasappel
    Wat is er lekkerder (en simpeler) dan zelfgemaakte ceviche op een warme zomerdag!
  3. Siciliaanse mosselen met citroen en zwarte peper
    Simpeler dan dit wordt het niet. Ik beloof je dat je,je vingers zult aflikken bij deze Siciliaanse mosselen.
  4. Kokkels in beurre blanc 
    Het goedkopere en net zo lekkere zusje van de bekende vongoles. Duurzame keuze!
  5. De allerlekkerste tonijn tartaar
    Deze tonijn smelt in je mond en het vleugje citroen maakt het helemaal af.
In samenwerking met het MSC-Keurmerk.
visburgers met avocado
visburgers met avocado, pestomayo op brioche

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

The Lemon Kitchen logo
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.