10 x Paas recepten met citroen

Ik kijk elk jaar weer uit naar pasen. Als de dagen dan weer langer worden maar ook gezelliger. Omdat we meer zon uren krijgen en dus meer daglicht. Pasen is dus een gezellig feest wat vooral om lekker eten draait. De hapjes zien er toch altijd super vrolijk uit en de kleuren groen en geel mogen zeker daarom niet ontbreken. Daarnaast passen citroen, avocado + geitenkaas super goed bij al deze verrukkelijke en makkelijke hapjes. Zie hieronder 10 x paas recepten met citroen.

Paas recepten met frisse citroen

Lemoncurd sandwiches met geitenkaas & avocado

Dit zijn super lekkere paas sandwiches met geitenkaas & avocado. Ze zijn makkelijk te maken en ook nog eens redelijk gezond. Daarnaast ziet er ook nog eens mega vrolijk uit!

Lemoncurd cupcakes met citroen, ricotta & maanzaad

Weer een receptje met lemoncurd. Wist je dat je dit heel makkelijk zelf kan maken? Maar natuurlijk ook kan kopen als je wat minder tijd hebt. Deze cupcakes zijn verslavend lekker en fris. De maanzaad zorgt voor een lekkere bite en lichte noot smaak.

Hollandse garnalen met gegrilde little gem & citroen

Deze kleurrijke hapjes zijn super lekker. Maar ook gezond en makkelijk te maken. Daarnaast is het ook een lust voor het oog.

Geitenkaas sandwiches met appel & piccalilly

En weer een gezond en makkelijk te maken recept. Piccalilly is fris en licht scherp en past goed bij het zoete van de appel en romige van de geitenkaas.

Flammkuchen met avocado, buffel mozzarella & citroen

Lekker, krokant en ook nog eens gezond. Het is leuk om ze te maken en in pizza puntjes te verdelen en bij de paas brunch te serveren. Daarnaast ook nog eens vegetarisch!

Geitenkaas crostini met citroen & marmelade

Heerlijke ‘fingerfood Bites’ kan je gemakkelijk maken. Daarnaast zal bijna iedereen die van geitenkaas houdt dit hapje lekker vinden.

Gepofte aardappels van de EGG met créme fraîche & avocado

Als je de paas brunch/lunch wil door trekken naar een diner. Dan kan je deze gezonde en super lekkere gepofte aardappels van de Big Green Egg maken. Echt een allemansvriend.

Zalm tartaar met augurk, uitjes, mosterdzaad & citroen

Een van mijn favoriete zalm hapjes om te maken maar ook om op te eten. Deze zalm tartaar is verfrissend, lekker en toch ook super gezond.

Eiersalade met citroen & augurkjes

Eieren zijn dus onmisbaar tijdens pasen, vandaar deze lekkere eiersalade.

Smoothie met avocado, citroen & kefir

Een gezond en intens groen drankje wat je in trouwens in kleine glaasjes bij de paas brunch kan serveren! Het ziet er niet alleen super gezellig uit. Maar ook nog eens lekker als afwisseling van al de hapjes.

Pavlova met passievrucht, mango en citroen

Dit is nou een lekker toetje om de de paas brunch mee af te sluiten! Ook dit recept kan je trouwens in kleine glaasjes of bijvoorbeeld leuke bakjes serveren.

Paas recepten

Dus als je een paas brunch gaat organiseren laat deze recepten je dan inspireren. Maar dat betekend echter niet dat je alle recepten precies op deze manier hoeft te maken. Ik vind het toch altijd leuk om overal inspiratie op te doen. Kortom gebruik je eigen creativiteit en verras je gasten. Daardoor krijg je ten eerste lekkere hapjes én dus ook blije gasten. Maar ben je toch nog opzoek naar nog meer ideeën? Kijk dan eens bij 19 x gezonde avocado recepten met citroen.