Tastea mojito met passievrucht en citroengras

Een tijd geleden kwam ik Tastea tegen. Wat mij direct opviel, was de naam en de mooie vormgeving. Als je Tastea uitspreekt klinkt het als ‘Tasty’ wat lekker betekend. Het doet dus denken aan het woord Thee en het woord lekker, een pakkende naam  en internationaal! Tastea staat voor luxe en 100% natuurlijke thee blends. Ze zijn gespecialiseerd in bijzondere thee blends, losse- en kruidentheeën. Ze gebruiken veel citrussoorten in hun producten en staan voor kwaliteit, smaak. ‘Taste the goodlife’ zeggen ze ook wel. Een inspirerende tekst waardoor ik zin kreeg in de lente en een tropische cocktail.  

Tastea 

De kernwaarden van Tastea zijn geluk, genot en verbondenheid. De oprichting van Tastea komt voort uit een behoefte naar natuurlijke en homeopathische producten. Net zoals ik geloven zij  in de kracht en de geur van de natuur. Thee gepaard met een lekkernij is niet alleen ontspannend na drukke (werk)dagen, het is ook nog eens een genot voor je mind, body & soul.  De founders en owners van Tastea hebben de huidige thee blends ontwikkeld samen met Chinese kruiden,- en geneeskundigen en theesommeliers.

Kwaliteit
Tastea heeft  echter gekozen om handmatig de theebladeren te plukken. Dit levert in, verhouding tot 12 kilo productie, een stuk minder thee op maar dit garandeert wel dat we alleen de beste blaadjes gebruiken voor de thee. Een andere wijze om de kwaliteit van de thee te borgen is het toevoegen van een natuurlijke smaak. Dit gebeurd door de thee tussen sinaasappelschillen te laten drogen. Ook zie je andere citrussoorten of verfrissende smaakmakers in de theesoorten voorbij komen. Op deze manier van drogen nemen de thee ingrediënten deze sinaasappel smaak en geur over. 

Zelf deze cocktail maken?

(2 personen)
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
1 schepje Mojito thee (zoals op de verpakking wordt aangegeven)
1 citroengras stengel
1/2 theelepeltje honing of suiker
1/2 limoen
1 passievrucht
Bereidingswijze:
1. Bereid de thee zoals op de verpakking staat en laat even intrekken, voeg wat rasp van de limoen toe .
2. Als de thee is ingetrokken en afgekoeld voeg je de citroengras stentel toe (zorg er voor dat je de onderkant schoonmaakt of eventueel verwijderd).
3. Schep de passievrucht door de cocktail en roer met de citroengras, zodat het goed gemengd is.
4. Voeg als laatste wat limoensap naar smaak toe. 

Wist je dat je hier (bijna) geen suiker nodig hebt? Omdat je de limoen gebruikt wordt de smaak al verterkt en in deze thee zit ook sinaasappelschil verwerkt. 

Wil je ook deze overheerlijke thee proberen of een andere frisse variant? Klik dan op de link van Tastea!
Gek op cocktails? Maak dan eens de Cocktails met Chaudfonatine fusion en aardbei!
#Dit recept is gesponsord maar naar eigen mening geschreven